وقتی قهوه خام را ببینید ، قهوه یا سفید رنگ است ، یا سبز ، برای اینکه قهوه طعم و بوی خود را داشته باشد باید عمل بو دادن (Roasting) انجام شود ، طعم واقعی قهوه بعد بو دادن یا همان روست شدن نمایان می شود . معمولا قهوه ها در دستگاه های روست قهوه ریخته شده (مثل دستگاه های آماده سازی تخمه آفتابگردان خودمون) بعد با دمای معمولا بالای ۲۵۰ درجه با زمان های مختلف روست میشوند ، که در زمان های مختلف گونه های مختلف قهوه را بوجود می آورند ، که دارا طعم و بوی مختلف هستند :
۷ دقیقه : بو دادن ملایم (American Roast)
۹ الی ۱۱ دقیقه : بو دادن متوسط (Full City Roast)
۱۲ الی ۱۳ دقیقه : بو دادن تا حد تیره (French Roast)
۱۴ دقیقه : تیره ترین حالت (Espresso Roast)
درجه بندی دقیق تر بو دادگی قهوه :
Cinnamon : یا همان دارچینی، رنگ دانه ها قهوه ای روشن بوده، سطح آنها خشک میباشد و طعم ترش دارند.
Light City : قهوه ای روشن متوسط که بیشتر در آمریکا مصرف میگردد.
City Medium : قهوه ای متوسط که بیشتر در آمریکا و کانادا مصرف میشود.
Full City : قهوه ای تیره متوسط، سطح آن اندکی روغنی است، طعم تلخ و شیرین.
French : سطح براق و روغنی، ترشی اندک و قهوه ای تیره، طعم تلخ و شیرین.
Espresso : قهوه ای تیره، سطح روغنی، طعم کاراملی و بدون ترشی.
Italian = Dark French : بسیار درخشنده و روغنی، ترشی بسیار اندک، قهوه ای خیلی تیره.
Spanish : سیاه رنگ، طعم زغالی، بسیار روغنی.